HINAVA (SYLVIENNA RAYMOND)
Baan di gunoon
*SADA TENGGIRI - ongoyon tonsi om maan utoko (ambil isi ikan dan tumbuk)
*6 BAWANG TARAGANG di noridis (bawang merah yang dihiris)
*2 BAWANG TOPURAK di noridis (bawang putih yang dihiris)
*3-4 LIMAU KAPAS (ambil air limau)
*SILAO
*PERIA
*LADO TARAGANG (lada merah)
Laang do momonsoi
1. Ougan om borision sada tenggiri om utokon gisom do aalus.
2. Tuntugan do tokuri waig talasu ii sada di nooutok gisom do sominit om maan nogi poiduo' ii waig kimbagu.
3. Koinsanai baan di pinosodia pogoulon hilo id sada tenggiri.
4. Posompuron nogi ii waig do limau.
Wahhh...avasi ...mimang asadap tii hinava.. iti noh takanon koubasanan tulun tokou kadazandusun..poingkaa 👍👍👍
ReplyDeleteSia nda pndai dusun jadi sia komen dlm melayu ja 😂
ReplyDeleteApa2 pun, terima kasi sbb kasi cara2 buat hinava, selama ni sia tau makan ja ndatau buat, jadi lpas ni sia buli try buat sndiri,hehehhehhe.. Tunjuk ajar ku sifuu(ajar dusun mksud sia,hahahha)
ba try dii buat hahha
DeleteTunggu sia cuti sikul balik rumah 😜
DeleteNaa tambalaut ngawi, obuli kou no momonsoi sondiri...
DeleteWaahh ❤❤ osonongg no kopio tii .. poingsikou kio .. asadap ti hinava nung dadyku ihh mowonsoii .. nga isai2 nopo obuli mowonsoi boh .. poingkaaa 👍👍👍
ReplyDeleteWaahh ❤❤ osonongg no kopio tii .. poingsikou kio .. asadap ti hinava nung dadyku ihh mowonsoii .. nga isai2 nopo obuli mowonsoi boh .. poingkaaa 👍👍👍
ReplyDeleteWahh obuli oku no tumanud resepi dokou. Pounsikou admin
ReplyDeletehinava <3 <3
ReplyDelete